Aankleedhulpen

Jezelf aankleden is niet vanzelfsprekend voor mensen met een beperking of door gevolgen van ouderdom. Een aankleedhulp kan hier een oplossing in bieden. Op deze pagina vindt u ons brede assortiment voor aankleedhulpen. Er kan gedacht worden aan aankleedhulpen voor het aantrekken van bijvoorbeeld kousen, een broek, overhemd of jas. De aankleedhulpen zijn ook in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals een aankleedstok, een kousenaantrekker of een ritssluiter. 

   

Artikelen 1 tot 24 van 34 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
34 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 34 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
34 products found

Aantrekhulpen sokken en kousen

Het aantrekken van sokken of (steun)kousen is vaak niet eenvoudig en een zware fysieke belasting. De aantrekhulpen voor sokken zorgen ervoor dat u weer eenvoudig sokken en kousen aan kunt trekken. Wij bieden verschillende aantrekhulpen voor sokken aan. Een voorbeeld is de Aantrekhulp van Vitility. U brengt de sok of kous over de aantrekhulp heen en plaatst de aantrekhulp op de grond terwijl u de banden waaraan u trekt vasthoudt. Door aan deze banden te trekken zal de sok over uw voet schuiven. Doordat deze aantrekhulp van nylon gemaakt is zorgt dit voor minder wrijving. Een ander voorbeeld is de Aantrekhulp voor Kousen welke gemaakt is van metaal. Deze aantrekhulp maakt het aantrekken van elastische kousen, bijvoorbeeld steunkousen, gemakkelijker. Door de zwarte antislip bollen kunt u de elastische kous gemakkelijk bevestigen aan de aantrekhulp hoes.

Aantrekhulpen schoenen

Er zijn verschillende aantrekhulpen voor schoenen beschikbaar. Schoenlepels is een algemeen bekende aantrekhulp. Zo heb je de traditionele schoenlepel of de schoenlepel met veer. Deze schoenlepel is voorzien van een veer die zich net boven de lepel bevindt. Deze veer zorgt ervoor dat de schoenlepel goed buigt en eenvoudig achter de hiel te plaatsen is. De schoenlepel is daarnaast ideaal voor op reis omdat deze eenvoudig uit elkaar te draaien is. De schoenlepel van Good Grips heeft een grotere lengte dan normaal en heeft een optimale handgreep voor een perfecte greep. Dit is ideaal voor mensen met verminderde spierkracht en bewegingsmogelijkheden.

Een andere manier om schoenen beter aan te kunnen trekken zijn aangepaste schoenveters. Bijvoorbeeld de Schoenveters Krul zijn krulveters die u nooit hoeft te strikken. Deze veters kunnen strakker of losser gemaakt worden, zonder dat deze gestrikt hoeven te worden. De veters bewegen met de voet mee. Zo'n zelfde oplossing kan ook gemaakt worden met elastische schoenveters. Door het gebruik van elastische schoenveters wordt uw schoen met veters een instapper. Door de elasticiteit kunnen schoenen simpel aangetrokken worden zonder te strikken. Wanneer iemand moeite heeft met langdurig bukken of een beperkte handfunctie heeft is dit een zeer geschikte oplossing.

Ritssluiters

Het openen en sluiten van een ritssluiting kan voor mensen met reuma, een beperkte handfunctie, onvoldoende handkracht of een slecht knijpvermogen niet vanzelfsprekend zijn. De Ritssluiting opener / sluiter is een handig hulpmiddel om een rits makkelijker te openen en te sluiten. Deze ritssluiting is voorzien van een grotere plastic ring waardoor het makkelijker wordt om kracht te zetten.

Knopenhaken

Door een knopenhaak te gebruiken kunt u eenvoudig een overhemd met kleine knoopjes dicht krijgen. De knopenhaak van Good Grips heeft een lichte, comfortabele grip. Door een knopenhaak te gebruiken kunt u eenvoudig met een hand de knopen door een knoopsgat halen.

 

Aankleedstokken

Wij hebben verschillende aankleedstokken in verschillende lengtes verkrijgbaar. Aankleedstokken vergroten de reikwijdte die nodig is bij het aankleden. Een aankleedstok maakt het aan- en uittrekken van jassen en broeken makkelijk en het uittrekken van sokken kan zonder te hoeven bukken. Zo worden armen, polsen en schouders niet teveel belast en kunt u zich aankleden zonder bijkomende klachten.

Aantrekhulpmiddel BH

Een aantrekhulpmiddel voor de BH kan een oplossing zijn wanneer vrouwen maar een hand kunnen gebruiken bij het aankleden en vrouwen die moeite hebben met het vasthouden en dichtmaken van kleine sluitingen, maar dit toch zelfstandig willen blijven doen. De Aankleedhulp BH Bra-Angel helpt u bij het aantrekken van uw BH. De voordelen van dit aankleedhulpmiddel zijn bijvoorbeeld:

  • Eenvoudig en zelfstandig een BH aan kunnen trekken
  • Makkelijk in gebruik
  • Geschikt voor éénhandig gebruik
  • Praktisch geschikt voor alle soorten en maten BH's
  • Biedt een geschikte oplossing bij een bovenrug beperking
  • Makkelijk op te bergen of mee te nemen

 

Wanneer u meer informatie wilt over welk aankleedhulpmiddel nu het beste bij uw situatie past, dan helpt een van onze medewerkers u graag verder!

 

Naar boven