Hoog laag bedden

Hoog laag bedden worden ook wel zorgbedden genoemd. Deze bedden zijn uitermate geschikt voor de thuisverzorging van mensen. Omdat mensen vaak in hun eigen, vertrouwde omgeving willen blijven, is het erg prettig dat deze hoog laag bedden de mogelijkheid bieden om in hun eigen omgeving verzorgt te kunnen worden.

   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found
   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found

Waarom een hoog laag bed kopen?

Wanneer iemand zorg op bed nodig heeft dan kan een hoog laag bed goed van pas komen. Zoals de naam al zegt, kunt u het bed makkelijk verhogen en verlagen met behulp van een afstandsbediening. Zo kan de verzorger degene die in bed ligt op de juiste werkhoogte verzorgen. Daarnaast kan een hoog laag bed ook van pas komen wanneer het in en uit bed stappen moeilijker wordt of wanneer u op zoek bent naar meer veiligheid in bed. Wilt u een bed met een meer huiselijke sfeer, dan kunt u ook kijken voor een seniorenbed

Comfortabel liggen

Een hoog laag bed zorgt voor een comfortabele ervaring en zal uw nachtrust positief beïnvloeden. U kunt ze eenvoudig via de afstandsbediening hoger of lager zetten wanneer u in bed ligt of in bed wilt stappen.

De juiste hoogte

De verzorger kan een hoog laag bed aan de juiste werkhoogte aanpassen. Dit zorgt voor een ergonomisch verantwoorde houding en voorkomt eventuele lichamelijke klachten. Het verzorgen op bed wordt hierdoor dus veel comfortabeler en makkelijker.

Een hoog laag bed voor iedereen

Een hoog laag bed is niet alleen bedoeld voor mensen die dagelijkse verzorging nodig hebben, maar ook wanneer u moeite heeft met het in- en uitstappen van een lager of hoger bed. Daarnaast is het bed opmaken of het stofzuigen onder een bed veel makkelijker en ergonomisch verantwoorder wanneer het bed omhoog of omlaag gezet kan worden, zodat het op een ideale werkhoogte gezet kan worden.

Een bedtafel voor extra ondersteuning

Een bedtafel kan een uitkomst zijn indien u bedlegering bent, veel in bed ligt of u gewoon nog even een puzzeltje wilt maken of een boekje wilt lezen 's avonds of 's ochtends in bed. In ons assortiment bedtafels bieden we verschillende modellen aan. De meeste zijn verrijdbaar, kantelbaar én verstelbaar zodat de bedtafel goed aansluit aan bed. Zo is er voor iedereen een geschikt tafelbed!

Bed papegaai

Er zijn verschillende hulpmiddelen die de functie van een hoog laag bed nog meer optimaliseren. Een bed papegaai is daar een voorbeeld van. Bij bijvoorbeeld het Hoog Laag bed Haydn en het hoog laag bed casa med wordt een bed papegaai bijgeleverd. Daarnaast hebben wij ook een bedgalg op vloerstatief welke gebruikt kan worden bij elk hoog laag bed. Het statief wordt dan onder het bed geplaatst. Wanneer iemand namelijk veel op bed ligt, is het belangrijk om regelmatig van houding te wisselen. Zo wordt de kans op doorligplekken (decubitus) voorkomen. Dit gaat helaas niet altijd even eenvoudig, een bed papegaai biedt u steun en helpt u bij het wisselen van houding.

Bedhekken

Wij hebben verschillende bedhekken in ons assortiment welke zorgen voor het makkelijker in en uit bed komen, het voorkomen van vallen uit bed en het creëren van meer steun in bed. Ook het gevoel van veiligheid wordt bevordert. Er zijn verschillende bedhekken welke inklapbaar, verstelbaar of speciaal voor een boxspring zijn gemaakt.

Seniorenbedden

Seniorenbedden zijn bedden welke vaak hoger zijn dan reguliere bedden. Je stapt er hierdoor makkelijker in en uit, ze zijn makkelijker op te maken en het stofzuigen onder het bed gaat met veel gemak.

Zorgmatras

Een zorgmatras beschikt over een speciaal traag schuim en heeft een uitstekend draagvermogen. Vaak zijn dit ook anti-decubitus. Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook verschillende matrasbeschermers. Wanneer iemand incontinent is, last heeft van bedplassen of nachtzweten dan is het qua hygiëne belangrijk dat het matras beschermd wordt. Onze matrasbeschermers zijn waterdicht en eenvoudig te gebruiken.

Wordt een hoog laag bed vergoed?

Een hoog laag bed valt onder een aangepast bed. Wanneer u een diagnose voor verpleegzorg heeft of wanneer een aangepast bed noodzakelijk is voor mensen die daardoor zelfstandig blijven kunt u in een aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw (basis)verzekering.

 

Naar boven