Hoog laag bedden

Hoog laag bedden worden ook wel (thuis)zorgbedden, verpleegbedden of ziekenhuisbedden genoemd. Een hoog laag bed is een in hoogte verstelbaar bed en zijn daarom uitermate geschikt voor de thuisverzorging van mensen. Omdat mensen vaak in hun eigen, vertrouwde omgeving willen blijven, is het erg prettig dat deze hoog laag bedden de mogelijkheid bieden om in hun eigen omgeving verzorgt te kunnen worden.

   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found
   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found

In onderstaand artikel leest u:

Wat is een hoog laag bed?

Waarom een hoog laag bed?

Wat kost een hoog laag bed?

Wordt een hoog laag bed vergoed?

Extra opties voor uw zorgbed


Wat is een hoog laad bed?

Een hoog laag bed, ook weleens een zorgbed, ziekenhuisbed, thuiszorgbed of verpleegbed genoemd, is een in hoogte verstelbaar bed zodat u makkelijk in en uit bed kunt stappen. Ook wanneer u verzorging krijgt in bed, is een hoog laag bed geschikt.

Daarnaast is de lattenbodem ook verstelbaar zodat u makkelijk rechtop in bed kunt zitten. Bij het voeteneinde zit een knik in de lattenbodem om bloedstuwing voorkomen, maar het is ook mogelijk om de het voeteinde horizontaal in te stellen.

Dat ziet er dan zo uit:

Hoog laag bed voorbeeld


Waarom een hoog laag bed kopen?

Wanneer iemand zorg op bed nodig heeft dan kan een hoog laag kopen een goede overweging zijn. Zoals de naam al zegt, kunt u het bed makkelijk verhogen en verlagen met behulp van een afstandsbediening. Zo kan de verzorger degene die in bed ligt op de juiste werkhoogte verzorgen. Daarnaast kan een hoog laag bed ook van pas komen wanneer het in en uit bed stappen moeilijker wordt of wanneer u op zoek bent naar meer veiligheid in bed. Wilt u een bed met een meer huiselijke sfeer, dan kunt u ook kijken voor een seniorenbed.

Comfortabel liggen

Een hoog laag bed zorgt voor een comfortabele ervaring en zal uw nachtrust positief beïnvloeden. U kunt ze eenvoudig via de afstandsbediening hoger of lager zetten wanneer u in bed ligt of in bed wilt stappen.

De juiste hoogte

De verzorger kan een hoog laag bed aan de juiste werkhoogte aanpassen. Dit zorgt voor een ergonomisch verantwoorde houding en voorkomt eventuele lichamelijke klachten. Het verzorgen op bed wordt hierdoor dus veel comfortabeler en makkelijker.

Een hoog laag bed voor iedereen

Een hoog laag bed is niet alleen bedoeld voor mensen die dagelijkse verzorging nodig hebben, maar ook wanneer u moeite heeft met het in- en uitstappen van een lager of hoger bed. Daarnaast is het bed opmaken of het stofzuigen onder een bed veel makkelijker en ergonomisch verantwoorder wanneer het bed omhoog of omlaag gezet kan worden, zodat het op een ideale werkhoogte gezet kan worden.


Wat kost een hoog laag bed?

Gemiddeld kost een hoog laag bed tussen de 900 en 2.500 euro. Dit is afhankelijk van de extra opties, specificaties en uitstraling. Zo heeft u bijvoorbeeld ook hoog laag bedden die extra laag kunnen gaan, zoals het Aqulia Ziekenhuisbed Low. Dit is dan van invloed op de prijs.

Bij Hulpmiddelwereld bieden we al zorgbedden aan vanaf 956,95 euro, oplopend tot 2.395,- euro.


Wordt een hoog laag bed vergoed?

Een hoog laag bed valt onder een aangepast bed. Wanneer u een diagnose voor verpleegzorg heeft of wanneer een aangepast bed noodzakelijk is voor mensen die daardoor zelfstandig blijven kunt u in een aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw (basis)verzekering. Neem altijd contact op met uw verzekering.


Een hoog laag bed kopen bij Hupmiddelwereld?

Een hoog laag bed koopt u snel en eenvoudig bij Hulpmiddelwereld. Wij bieden diverse soorten eenpersoons, elektrische hoog laag bedden, zorgbedden en ziekenhuisbedden aan van verschillende prijsklassen. Zo koopt u al een hoog laag bed voor 956,65 euro.

Twijfelt u welke hoog laag bed, ziekenhuisbed of zorgbed het beste bij uw situatie past? Neem dan gerust contact met ons op en dan kijken we samen wat een geschikt hoog laag bed is voor u.


Extra opties voor uw zorgbed

U kunt uw zorgbed van extra opties voorzien voor extra comfort, gemak en veiligheid. Hieronder bespreken we er een paar.

Een bedtafel voor extra ondersteuning

Een bedtafel kan een uitkomst zijn indien u bedlegering bent, veel in bed ligt of u gewoon nog even een puzzeltje wilt maken of een boekje wilt lezen 's avonds of 's ochtends in bed. In ons assortiment bedtafels bieden we verschillende modellen aan. De meeste zijn verrijdbaar, kantelbaar én verstelbaar zodat de bedtafel goed aansluit aan bed. Zo is er voor iedereen een geschikt tafelbed!

Een bed papegaai voor uw zorgbed

Er zijn verschillende hulpmiddelen die de functie van een hoog laag bed nog meer optimaliseren. Een bed papegaai is daar een voorbeeld van. Bij bijvoorbeeld het Hoog Laag bed Haydn en het hoog laag bed casa med wordt een bed papegaai bijgeleverd. Daarnaast hebben wij ook een bedgalg op vloerstatief welke gebruikt kan worden bij elk hoog laag bed. Het statief wordt dan onder het bed geplaatst. Wanneer iemand namelijk veel op bed ligt, is het belangrijk om regelmatig van houding te wisselen. Zo wordt de kans op doorligplekken (decubitus) voorkomen. Dit gaat helaas niet altijd even eenvoudig, een bed papegaai biedt u steun en helpt u bij het wisselen van houding.

Een bedhek voor uw zorgbed

Wij hebben verschillende bedhekken voor thuiszorgbedden in ons assortiment welke zorgen voor het makkelijker in en uit bed komen, het voorkomen van vallen uit bed en het creëren van meer steun in bed. Ook het gevoel van veiligheid wordt bevordert. Er zijn verschillende bedhekken welke inklapbaar, verstelbaar of speciaal voor een boxspring zijn gemaakt.

Een zorgmatras voor in uw zorgbed

Tot slot is een zorgmatras ook een goede overweging bij de aanschaf van een thuiszorgbed. Een zorgmatras beschikt over een speciaal traag schuim en heeft een uitstekend draagvermogen. Vaak zijn dit ook anti-decubitus. Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook verschillende matrasbeschermers. Wanneer iemand incontinent is, last heeft van bedplassen of nachtzweten dan is het qua hygiëne belangrijk dat het matras beschermd wordt. Onze matrasbeschermers zijn waterdicht en eenvoudig te gebruiken.

Naar boven