Grijpers

   

11 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
11 products found
   

11 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
11 products found

Algemene Informatie Grijper

In deze subcategorie vindt u verschillende soorten grijpers, ook wel bekend onder de naam grijpstok of helping hand. Een grijper is een handig hulpmiddel als voorwerpen buiten uw bereik liggen. Met een grijper kunt u voorwerpen van de grond of uit een hoge kast pakken, zonder hierbij uw rug te hoeven belasten. Ook vergt het slechts weinig kracht om een voorwerp op te pakken. Een grijper heeft een handgreep of zogenaamde pistoolgreep, door deze licht in te knijpen gaat de grijper dicht en klemt deze zich vast rond het voorwerp. Grijpers zijn over het algemeen geschikt voor het pakken van lichtgewicht voorwerpen, zoals de afstandsbediening, een krant, uw sleutels, een pen of de post. 

Grijper, Grijpstok, Helping Hand

Onze grijpers zijn geschikt voor onder andere ouderen en gehandicapten en helpen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, ook wel ADL genoemd. Een grijper is in verschillende versies verkrijgbaar. Enkele basis modellen zoals de Grijper ADL Standaard. In plaats van enkel twee grijparmen zijn er grijpers die voorzien zijn van twee zuignappen, zoals de Grijper met Zuignappen. Om een grijper makkelijk mee te nemen of op te bergen is het handig dat deze opvouwbaar is. De volgende modellen grijpers kunnen worden ingeklapt: Opvouwbare Grijper en de Grijper Roterende Klemmen. Er zijn ook grijpers die op slot gezet kunnen worden, zodat een voorwerp verplaatst kan worden, zonder hierbij de trekker te hoeven blijven vasthouden, zoals de Grijper Pro

Grijpers met extra functies

Aan een grijper of grijpstok zit soms een haakje, magneetje of een klem, waardoor de grijper voor meer doeleinden gebruikt kan worden. Zo hebben de Grijper Hand Grip en de Grijpstok Handi een haakje aan de grijpkop dat gebruikt kan worden als aankleedhulp. De Grijper ADL Standaard en de Grijper Opvouwbaar hebben een magneet aan de top om kleine metalen voorwerpen op te pakken. De Helping Hand is zelfs voorzien van een magneet, een aankleedhaak en een klem om de grijper aan een looprek of rollator vast te kunnen zetten. De Grijper Roterende Klemmen beschikt over klemmen die gedraaid kunnen worden. Hierdoor staan de klemmen altijd in de juiste stand om een voorwerp te pakken. Een grijper kopen bij Hulpmiddelwereld, uw betrouwbare leverancier!

Naar boven