Ringkussens

Ringkussen zijn speciaal gemaakt om uw zitvlak te ontlasten. Deze kussens ontlasten het zitgedeelte, bij bijvoorbeeld anale klachten, een pijnlijk stuitje of aambeien. Ringkussen zijn er in verschillende materiaalsoorten en hebben in het midden een opening. Op deze plaats zorgt het kussen voor drukverlichting. Naast ringkussens zijn er ook speciale anti-decubitus kussens en goede zitkussens.

   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found
   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found

Waarom een goed zitkussen?

Goede zitkussen bevorderen een goede zithouding en voorkomen rugklachten, doorligwonden of andere lichamelijke problemen. Daarom is het gebruik van kussens bij langdurig zitten of liggen erg belangrijk. Op Hulpmiddelwereld bieden wij een groot assortiment aan van ergonomische kussens die helpen bij het ondersteunen van de rug en zorgen voor een betere houding. Een voorbeeld hiervan zijn de ringkussens. (Nee niet voor trouwringen). Ringkussen kunnen door hun speciale vorm in veel gevallen erg handig zijn.

Wanneer een ringkussen?

Wanneer u last hebt van lichamelijk letsel bij het zitten is het van belang dat u een kussen gebruikt dat comfortabel is. Een ringkussen is een kussen dat zich begeeft in de vorm van een donut. Zo doet het geen pijn wanneer u gaat zitten. Het hebben van aambeien kan erg vervelend zijn en zorgen voor een nogal pijnlijke ervaring. Zitten kan veel problemen veroorzaken en op een normale stoel is dit vrijwel vaak niet eens mogelijk. In dit soort gevallen zijn ringkussens erg handig. Deze zorgt namelijk voor verlichting van de aambeien tijdens het zitten en tegelijkertijd voor een goede ondersteuning. Ook pijn aan het stuitje kan worden verlicht met een ringkussen. Zo zijn er nog vele voorbeelden waarin een ringkussen goed van pas kan komen. Deze zijn gemaakt voor zowel korte als lange zitmomenten.

Naar boven